top of page
  • Foto van schrijverCHEMGroep

Grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroepen.

Iedereen lijkt met stomheid geslagen, wij eerlijk gezegd niet want dit is iets wat wij in veel organisaties terugzien, onafhankelijk van de schaal, soort van industrie of dienstverlening.


Het is dus niet enkel voorkomend bij de publieke omroepen of bij de politie, hoe komt dit nu en hoe heeft dit zover kunnen komen? Wij hebben al langer de parallel ontdekt tussen psychologische veiligheid en arbeidsveiligheid, hier is een duidelijk verband aan te tonen.


Een cultuur begint bij een groep individuen, bij gebrek aan respect voor het individu is de ontwikkeling van een cultuur op het gebied van (psychologische) veiligheid onmogelijk.


Het heeft te maken met de volwassenheid van de cultuur, even in het kort;


-       Reactief, we gaan dus ingrijpen als er iets (behoorlijk) mis is gegaan en wachten op het volgende incident.


-       Afhankelijk, zolang er toezicht is volgen we keurig de regels, op papier is alles voor elkaar maar veel verder komt het niet.


-       Onafhankelijk, we doen het niet omdat het moet maar omdat we er zelf als persoon waarde voor hebben.


-       Wederzijds afhankelijk, we letten niet alleen op onszelf maar grijpen ook in bij ongewenst gedrag naar anderen.


 We moeten ons dus afvragen, hebben we te maken met incidenten of met een structurele cultuur. In beide gevallen is het onacceptabel. Uw organisatie moet in gang komen en zoals altijd begint dit bij de top van organisatie die een heel duidelijk beleid, kader en hele duidelijke strategie moet hebben en uitdragen. Daarna is het van belang om de rest van de organisatie mee te krijgen zodat het een gemeengoed wordt, geaccepteerd en gerespecteerd door iedereen en ingrijpen bij afwijkingen/ overtredingen. Altijd en overal.


CHEMGroep heeft inmiddels een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van psychologische en sociale veiligheid in verschillende branches van raad van bestuur tot aan werkvloer, betrekken hierbij ook de ondernemingsraden en op alle schalen, ons motto: “zonder goede structuur, geen goede cultuur”.


Graag geven wij u informatie over onze mogelijkheden, zoals workshops, coaching en praktijkbegeleiding.


Neemt u gerust contact op met ons; info@chemgroep.nl

Comments


bottom of page